bernadeinkopf-1020645

Tocht: via de Höllen­talklamm en de Hupf­lei­tenjoch naar de Kreuzeck Een van de mooiste berg­tochten in de Beierse Alpen

Karakter:
gemiddeld zware berg­wan­deling
Startpunt van de tocht:
Kurhaus Grainau
Pauze­mo­ge­lijkheid:
Höllen­ta­langer hut en Kreu­zeckhaus
Eindpunt van de tocht:
Kreuzeck
Duur:
04:30 uren
Afstand:
13 km
Bergop:
1.300 m
Bergaf:
400 m
Uitrusting:
stevige wandel- of berg­schoenen met profielzolen, wandel­kleding, rugzak met EHBO-set, drinken en mobiele telefoon (voor nood­ge­vallen)
CAMINO EVO GTX
Onze schoentip:
CAMINO EVO GTX

Deze prachtige en tege­lij­kertijd zeer afwis­selende berg­wan­deling in het hart van het Wetter­stein­ge­bergte geldt als een van de mooiste berg­tochten in de Beierse Alpen. Na de start bij het Grainauer Kurhaus gaat de tocht eerst door de indruk­wekkende en originele Höllen­talklamm naar de Höllen­ta­lan­gerhütte (1387 m) en bereikt dan via een rotspad het hoogste punt op de Hupf­lei­tenjoch (1750 m), vanwaar zich een uniek panorama ontvouwt met de Waxen­steinkamm, de Zugspitze met de Höllen­tal­ferner en de beroemde Jubiläumsgrat. Het laatste stuk is de korte afdaling naar de Kreuzeck met een laatste stop bij Kreu­zeckhaus (1651 m). Vanaf de Kreuzeck is de meest comfor­tabele terugweg de Kreuzeck-kabelbaan naar beneden in het dal en vandaar met de Baye­rische Zugspitzbahn terug naar het startpunt.