100 Years LOWA, 100 Shoes

100 jaar LOWA, 100 paar LOWA schoenen

LOWA ambas­sadeur André Smits gaat op Madeira op zoek naar 100 paar LOWA’s

14.09.2023 | Zoals je waar­schijnlijk wel weet bestaat LOWA dit jaar 100 jaar! Wat in 1923 begon als een kleine schoen­makerij in het huis van de ouders van Lorenz Wagner is vandaag de dag uitge­groeid tot een inter­na­tionaal merk dat in meer dan 80 landen te vinden is. LOWA ambas­sadeur André Smits heeft wel een heel bijzondere invulling gegeven aan 100 jaar LOWA: hij is op Madeira, een van zijn favoriete wandel­be­stem­mingen, op zoek gegaan naar 100 paar LOWA schoenen! Of het hem gelukt is? Hieronder lees je alles over deze mooie campagne!

André Smits heeft altijd van avontuur gehouden en heeft de afgelopen jaren onder­vonden dat een hike in een ruwe, maar inspi­rerende, omgeving zijn hart met voldoening vervult. Het uitdagen van zijn lijf en volledig in het moment zijn. Lopen op het randje van gevaar en voelen dat hij kan vertrouwen op zijn lichaam. ‘Ik heb van mijn passie mijn baan gemaakt, ik reis over de wereld op zoek naar avontuur en ik leg mijn ervaring en mijn visie vast op beeld. Dat doe ik in samen­werking met een aantal toffe merken zoals LOWA’, aldus André.

Op Madeira op zoek naar LOWA

Om 100 jaar LOWA te vieren is André Smits op de trails van een van zijn favoriete wandel­be­stem­mingen, Madeira, op zoek gegaan naar 100 paar LOWA’s. 100 paar? Ja, echt waar! Samen met de nieuwe jubi­le­u­meditie van de RANGER GTX en zijn camera liep hij een aantal van zijn favoriete routes, met zijn blik gericht op de schoenen van mede­wan­delaars op zoek naar een LOWA logo. Wie had gedacht dat zoveel mensen op Madeira LOWA’s zouden dragen? André: ‘Ik heb met iedereen gesproken, LOWA herin­ne­ringen en verhalen gedeeld en gevraagd of ik hun LOWA’s op camera vast mocht leggen. Wat een geweldige uitdaging was dit! De mensen hadden fantas­tische verhalen over hun avonturen met LOWA en iedereen was zo enthousiast, dat ik alleen maar meer LOWA’s wilde vinden. In no time had ik 100 paar LOWA’s op camera vast­gelegd’.Ben je benieuwd naar het avontuur van André en 100 paar LOWA’s? Bekijk dan de video hieronder.

Ben je benieuwd naar één van de routes die André op Madeira heeft afgelegd? Bekijk ‘m hieronder!

100 Years LOWA, 100 Shoes

Imagefoto met de RENEGADE GTX MID, André Smits

Tocht Aanbevolen door
André Smits

Hiken op Madeira Één van de mooiste daghikes

Karakter:
Hard
Startpunt van de tocht:
Pico do Arieiro
Eindpunt van de tocht:
Pico Ruivo
Duur:
05:00 uren
Afstand:
9 km
Bergop:
750 m
Bergaf:
750 m
Uitrusting:
Wandel­uit­rusting, Wandel­schoenen
RANGER GTX
Onze schoentip:
RANGER GTX

De PR1 Vereda do Arieiro is de meest beroemde hike op Madeira en één van de mooiste daghikes die je kunt maken op Madeira.