Topont­moeting van de profes­sionals voor de prak­tijktest

De derde spor­ters­workshop in de Coburger Hütte.

15.10.2016 | Na twee workshops in Jetzendorf, waarbij de sporters van het LOWA PRO Team samen met de LOWA-ontwik­ke­lings­af­deling nieuwe ideeën hadden ontwikkeld voor de modellen van de Performance-lijn, was in september 2016 de Coburger Hütte drie dagen het doel. De missie: de nieuwe Performance-producten grondig testen.

In de periode tot september werkte de ontwik­ke­lings­af­deling op volle toeren om de door het PRO Team gewenste functies in de schoenen te inte­greren. De grote uitdaging was om alle wensen van de sporters op elkaar af te stemmen en een nieuwe lijn te ontwikkelen die zelfs aan de hoogste alpine eisen zou voldoen.

Voor de prak­tijktest reisden de LOWA-PRO Team-sporters Ralf Dujmovits, Rudi Hauser en David Göttler en verte­gen­woor­digers van de ontwik­kelings- en marke­tingteams voor drie dagen naar de Coburger Hütte, om daar de nieuwe schoenen aan een eerste duurtest te onder­werpen. De hut ligt in het Miemin­ger­ge­bergte in Tirol, slechts enkele hoog­te­meters boven de Drachensee. Dit maakt het een ideaal terrein om te zien of de nieuwe tech­no­logieën zich bewijzen zoals het ontwik­ke­lingsteam had gehoopt.

Dag 1

Op de eerste dag werd het hele team in Ehrwald uitgerust met de high-end berg­schoen ALPINE PRO GTX, de appro­ach­schoen APPROACH PRO GTX en de klim­schoen ROCKET. Via de “Hoher Gang” ging de tocht in eerste instantie vrij gemak­kelijk langs de onderste helling. De sporters en het LOWA-team gebruikten de tijd om over nieuwe plannen te praten en elkaar bij te praten. Via een begroeide puin­helling ging het daarna verder naar de voet van de steile klim, die met talloze haar­speld­bochten slechts gedeel­telijk gezekerd werd bedwongen. Een goede moge­lijkheid om te testen of de zool voldoende grip had.

 • Ralf Dujmovits op weg naar de top.

  Ralf Dujmovits op weg naar de top.

 • Aangekomen op de top geniet de ervaren LOWA-sporter van het indrukwekkende uitzicht.

  Aangekomen op de top geniet de ervaren LOWA-sporter van het indruk­wekkende uitzicht.

 • Terug in de hut wisselt Dujmovits...

  Terug in de hut wisselt Dujmovits…

 • ...met zijn collega's uit het LOWA PRO Team van gedachten over de nieuwe modellen.

  …met zijn collega’s uit het LOWA PRO Team van gedachten over de nieuwe modellen.

Na de bijna drie uur durende klim stond 's avonds de eerste discus­sieronde op het programma. Alex Nicolai, directeur van LOWA, vertelde over de hoog­te­punten van de nieuwe Performance-lijn en lichtte de tech­nieken toe. In een ontspannen sfeer werden de eerste indrukken uitge­wisseld.

Dag 2

Op de tweede dag werd het team gesplitst. De pres­taties van de ROCKET werden getest aan de voet van de Drachenkopf, in de klimtuin “Coburger Hütte”. In de tweede groep onder­wierpen Ralf Dujmovits en David Göttler de tech­nieken van de ALPINE PRO GTX aan een duurtest op de rotsen. Natuurlijk was het ontwik­ke­lingsteam er altijd bij en werd goed naar de feedback geluisterd, zodat de input van de profes­sionals kon worden gebruikt voor de technisch hoog­staande Performance-producten.

 • De bergen rond de Coburger Hütte bieden alle nodige testsituaties en zijn daarom ideaal om de nieuwe modellen grondig te testen.

  De bergen rond de Coburger Hütte bieden alle nodige test­si­tuaties en zijn daarom ideaal om de nieuwe modellen grondig te testen.

 • Imagefoto met de APPROACH PRO GTX® LO, 2016_Athlete testing_CoburgerHütte

Dag 3

Ter afsluiting van het evenement ging de groep op de derde dag naar de Tajakante. Gerlinde Kalten­brunner en Rudi Hauser kwamen in actie met de APPROACH PRO GTX en ondernamen de beklimming via de klet­tersteig. Ralf Dujmovits en David Göttler leidden hun team met de ALPINE PRO GTX via het “gewone” pad naar de top. Eenmaal op de top was er na de verplichte foto ook nu weer tijd om gede­tail­leerde feedback te geven op de tech­nieken. Tijdens de geza­menlijke afdaling naar de hut werd alweer gepraat over nieuwe visies.

Wat blijft er hangen na drie dagen intensief testen? Veel nieuwe ideeën, gede­tail­leerde feedback en het besef dat de Performance-schoenen van LOWA deze titel terecht dragen.

 • Natuurlijk mag de groepsfoto bij het kruis op de top niet ontbreken.

  Natuurlijk mag de groepsfoto bij het kruis op de top niet ontbreken.

alexander-nicolai_8822_erweitert

“De drie dagen die we samen met de sporters in de hut hebben door­ge­bracht en de moge­lijkheid om gewoon dingen uit te proberen en te bespreken hebben hun vruchten afge­worpen.”

Alexander Nicolai | LOWA CEO