Onderweg Besteed tijdens de reis al aandacht aan duur­zaamheid

Imagefoto met de SIRKOS EVO GTX MID Ws,

Je kunt bij het wandelen op heel wat duur­zaam­heids­as­pecten letten, maar je moet ook op de een of andere manier in de bergen komen. Vaak gaat dat met de auto. Maar ook dan kun je bewuster op pad gaan. Misschien kun je de volgende keer gewoon met elkaar meerijden, zodat je niet met drie auto’s de bergen in hoeft om met vrienden te gaan wandelen.

Een andere moge­lijkheid is het openbaar vervoer. Waarom neem je voor de volgende tocht niet eens de trein? Het grote voordeel: Je bent veel flexibeler bij de keuze van de wandelroute, omdat je niet terug hoeft naar de parkeer­plaats, maar vanaf een ander punt op de route kunt terug­reizen.

Wat je natuurlijk ook kunt doen, is de reis helemaal weglaten. Wandel in je eigen omgeving en ontdek tochten naast de deur. In elke regio zijn er wel prachtige tochten die je zelf vaak nog nooit hebt ontdekt. Vrij naar het motto “Waarom ver weg zoekend blijven als 't goede zo dichtbij is”, zijn er in de buurt onge­twijfeld wel wat wandel­hoog­te­punten te ontdekken.