Voor­be­reiding op de acti­viteit Pak zorg­vuldig in

Gardasee

Net zoals je elke wandeltocht plant, moet je ook de inhoud van je rugzak plannen. Dat geldt natuurlijk vooral bij meer­daagse tochten met over­nach­tingen in één of meer hutten. Er is een bepaalde basis­uit­rusting die je altijd bij je moet hebben.

 • sleepingbag_clipping

  Hutten­slaapzak
  Verplicht bij over­nach­tingen in een hut. In verge­lijking met een normale slaapzak is hij veel dunner en lichter. Het doel is echter in de eerste plaats hygiëne en niet warmte. Weldadige warmte bereik je door de verschillende lagen: Schoon in de hutten­slaapzak, toedekken met de dekens uit de slaapzaal van de hut, klaar!

 • slipper_clipping

  Dikke sokken/huis­schoenen
  Natte, vieze of gewoon vies ruikende wandel­schoenen hebben niet echt iets te zoeken in de hut. Dus doe ze uit, zet ze om te drogen of luchten in de daarvoor bestemde ruimte in de hut en trek je meege­brachte dikke sokken of huis­schoenen aan.

 • money_clipping

  Contant geld
  Berg­hutten zijn geen hotels en accepteren meestal alleen contant geld. Zorg ervoor dat je, afhan­kelijk van de lengte van de tocht, altijd genoeg geld bij je hebt.

 • waste_clipping

  Afvalzak
  Je afval blijft jouw afval, waar je ook bent. Neem dus een afvalzak mee en breng je eigen afval netjes terug naar het dal.

 • headlamp_clipping

  Oordopjes en hoofdlamp
  In de slaapzaal van een berghut komen de meest uiteen­lopende mensen bij elkaar: snurkers, vroege vogels en mensen die er 's nachts meerdere keren uit moeten. Oordopjes zijn aan te raden om te voorkomen dat je niet wakker wordt door het eerste type. Voor de andere twee is er de hoofdlamp: 's nachts over rugzakken of slapende mensen struikelen, is niet echt prettig.

2020_lowa_arthur-kudelka

“Het is niet zo erg als je je slaapzak een keer vergeet. De meeste hutten verhuren ook slaap­zakken tegen een kleine vergoeding.”

Arthur | LOWA Servi­cemanager