De juiste uitrusting Habe ich die nötige Ausrüstung für meine Wanderung mit dabei?

Imagefoto met de LADY SPORT LL,

Zoals bij iedere andere wandeling zijn er een paar belangrijke dingen die je absoluut bij je moet hebben tijdens je pelgrimsreis, en moet je je beperken tot dingen die je echt nodig hebt.

Voordat je aan je pelgrims­wan­deling begint, moet je ook uitzoeken waar je kunt over­nachten en alvast reserveren voor plaatsen waar je op een bepaald moment tijdens je reis zult zijn. Langs sommige etappes zijn namelijk maar weinig slaap­plaatsen beschikbaar en als je vooraf hebt gere­serveerd, is je planning zekerder.

Heel belangrijk: Zorg voor de juiste schoenen!

Dit punt is zo belangrijk voor je wandeling dat we het nog eens extra noemen. Want als je langere tijd op pad bent over een langere afstand, moet je natuurlijk de juiste schoenen aan je voeten hebben. Anders kan een pelgrims­wan­deling snel op een flop uitlopen.

Je moet dus voordat je aan je pelgrimstocht begint al hebben uitgezocht welke schoenen geschikt zijn voor de tocht. Heb ik een schoen met een hoge schacht nodig of een halfhoge schoen? Moet ik kiezen voor een schoen met of zonder GORE-TEX? Heeft de schoen het juiste zool­profiel? Er zijn veel punten waar je op moet letten.

Extra tip:

Je moet de schoenen al een tijdje vóór de pelgrimstocht dragen en inlopen. Zo kun je reageren op bepaalde kenmerken en je eraan aanpassen. Je moet voorkomen dat je compleet nieuwe schoenen draagt bij je pelgrims­wan­deling, anders bestaat de kans op onaan­gename verras­singen.

Denk aan een wandelkaart

De etappes en paden zijn weliswaar meestal goed aangegeven, maar zorg toch dat je altijd een kaart bij je hebt zodat je indien nodig weer op het goede pad kunt komen. Bovendien is het belangrijk dat je uitsluitend op de aangegeven paden wandelt. Zo wandel je altijd op de recht­streekse route en verlies je niet onnodig tijd en energie.

Zorg van tevoren voor een pelgrimspas

Veel pelgrims­tochten hebben een eigen iden­ti­teits­bewijs of pelgrimspas voor de deel­nemers. Zoek vooraf uit of zo’n pas wordt aangeboden en zorg dat je er een krijgt. Om te beginnen krijg je er bepaalde kortingen mee bij over­nach­tingen of in restaurants. Daarnaast ben je ermee herkenbaar als pelgrim en zo kom je vaak gemak­ke­lijker in gesprek met mede­wan­delaars.