Onderweg Plan de pauzes goed in

Imagefoto met de INNOX EVO GTX MID JUNIOR, Family Shooting Heutal 2018

Het is duidelijk dat pauzes tijdens het wandelen belangrijk zijn. Voor volwassenen zijn de top of een hut vaak populaire rust­punten. Met zo’n doel voor ogen zijn ook de laatste hoog­te­meters vaak goed vol te houden. Voor kinderen is het net zo. Het uitzicht vanaf de berg of het bereiken van de top vinden ze misschien niet echt belangrijk. Maar de pauzes zijn wel belangrijk. Daarom moeten die zo worden gepland dat ze aantrek­kelijk zijn voor kinderen. Een hut en het voor­uitzicht van een glaasje fris of een gebakje zullen zeker helpen. Als er dieren of een speeltuin bij de hut zijn, is dat natuurlijk nog beter. Maar pas op: verder wandelen kan dan wel wat vertraging oplopen.

Het hoeft ook niet altijd een hut te zijn. Een mooie plek aan het meer, een weiland met bloemen of een beekje doen het ook. Als er dan ook nog een kleine culinaire verrassing in de rugzak zit (choco­la­de­koekjes, een worstje, een mueslireep enz.), zijn de meeste kinderen helemaal gelukkig.

Imagefoto met de INNOX EVO GTX QC JUNIOR,

“Overigens is een top niet per se geschikt voor een langere pauze tijdens een wandeling met kinderen. Afhan­kelijk van de top zijn ouders vaak druk bezig om ervoor te zorgen dat het kind niet per ongeluk naar beneden valt.”

Steffi, a daily travel mate