Lieblingstour Eifelsteig

Die Wander­re­porterin

Het thema van de blog is “Wandelen met al je zintuigen”. Daarbij speelt niet alleen de beleving van de natuur een rol, maar ook de sportieve uitdaging, zoals bij een 24-uurs­wan­deling of een lange­af­stands­wan­deling van meerdere dagen of weken. De wandel­re­porter bericht open, eerlijk en authentiek over haar erva­ringen en emoties onderweg. Het is haar doel om remmingen bij haar lezers weg te nemen en ze zin te geven om te gaan wandelen.

Die Wanderreporterin,
De blog­gerscene groeit gestaag Wat is een goede blogger voor jou?

“Lemand die authentiek schrijft over haar eigen bele­ve­nissen en erva­ringen tijdens het wandelen, reizen of op welk gebied ze als blogger actief is. Idealiter heeft ze een goed netwerk en deelt ze haar berichten op andere sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, Instagram en dergelijke. En dat meestal met de bedoeling om te commu­niceren – dat geldt tenminste voor mij. Op die manier kan ik naast vrienden en kennissen ook mensen bereiken die ik nog niet ken, en ze in het beste geval aanmoedigen om hetzelfde als ik te doen. Het is mijn doel om mensen buiten in de natuur te brengen.”

Hoe ben je blogger geworden?

“Bij toeval. Het begon allemaal met een opdracht om de Pfälzer Jakobsweg te lopen en erover te schrijven. Tege­lij­kertijd had ik dagelijks op Facebook verslag gedaan van mijn bele­ve­nissen tijdens de tocht. Dat werd heel goed ontvangen en mensen zeiden tegen me dat ik een blog moest beginnen. Zo ontstond de Wander­Re­porterin. Ik heb gemerkt dat mijn berichten worden gelezen en dat er steeds meer behoefte is aan mijn soort verslag­geving.”

Hoe is de samen­werking met LOWA tot stand gekomen?

“Mede­werkers van LOWA hadden op Instagram foto’s van mij gezien en hebben contact met me opgenomen. Tege­lij­kertijd had ik een opmerking geplaatst bij een post van LOWA en ik kreeg een uitno­diging voor een ontmoeting: ”We wilden toch al met je praten, omdat je beeldtaal en je stijl passen bij LOWA." Daarna hebben we elkaar ontmoet op de ISPO. Het klikte. Sindsdien ben ik niet alleen als wandel­re­porter op pad, maar ook als een soort merkam­bas­sadeur van LOWA, en dat doe ik vol trots en over­tuiging. Want: ik ben gek op mijn LOWA’s."

Lieblingstour Eifelsteig

Mijn tocht: Eifelsteig Trouw aan het motto “Waar rots en water je bege­leiden” leidt de Eifelsteig langs rotsen, grotten, maren en vulkanen

Karakter:
Meer­daagse wandeling
Startpunt van de tocht:
Korne­limünster
Eindpunt van de tocht:
Trier
Duur:
118:00 uren
Afstand:
313 km
Bergop:
7.633 m
Bergaf:
7.667 m
Uitrusting:
Wandel­uit­rusting, wandel­schoenen
RENEGADE GTX MID Ws
Onze schoentip:
RENEGADE GTX MID Ws

Geen enkele wandelroute heeft mij zo gefas­cineerd en emotioneel geraakt als de Eifelsteig. Op de 313 kilometer dwars door de Eifel neem je de vier elementen van het leven – aarde, vuur, water, lucht – waar met een inten­siteit die je nooit meer vergeet. In totaal zijn er meer dan 15.000 hoog­te­meters te over­bruggen, maar dat klinkt erger dan het is. De Eifelsteig is onder­verdeeld in 15 etappes en is geschikt voor alle soorten wandelaars. Rotsen, grotten, maren en vulkanen maken de wandelroute van Korne­limünster naar Trier een avon­tuurlijke belevenis.

Mijn schoenen voor…