Imagefoto met de MADDOX GTX LO Ws,

Snel, sneller, speedhiken!

Sportieve wande­lingen voor perfect plezier in de bergen

Als je graag wat sneller in de bergen loopt, heb je vast speedhiken al eens uitge­probeerd. Daarbij gaat het om snel lopen met een zo licht mogelijke uitrusting, bij voorkeur met stokken, in uitdagend terrein. Met onze samen­wer­kings­partner Top Trails hebben we op een rijtje gezet wat daarbij belangrijk is en welke tochten bij uitstek geschikt zijn.

Speedhiken wordt steeds popu­lairder. Waarom dat niet hetzelfde is als nordic walking of gewoon 'snel lopen’, merk je meestal wel als je deze discipline wat beter bekijkt. In tegen­stelling tot walking of nordic walking wordt speedhiken meestal uitge­oefend met stokken, en vooral in ruw terrein. Het is een zeer effi­ciënte condi­tie­training. Door het snelle bergop lopen train je je spieren optimaal en versterk je je cardi­o­vas­culaire systeem.

Tips voor je eerste speed­hi­ketocht

Heb je zin om het sportieve wandelen zelf uit te proberen? Dan hebben we een paar inte­ressante tips voor je!

Op zoek naar de juiste schoenen?

LOWA heeft zich helemaal op dit onderwerp toegelegd en heeft een hele categorie sportieve multi­func­tionele schoenen in het assor­timent die optimaal geschikt zijn voor speedhiken. Dit zijn een paar high­lights uit de collectie. Meer modellen vind je in ons produc­to­verzicht in de categorie “All Terrain Sport”.

GORE-TEX
INNOX PRO GTX MID

Nieuwe kleuren

INNOX PRO GTX MID

Sportieve multi­func­tionele schoen voor sportieve buiten­ac­ti­vi­teiten.

5 Kleuren

+1
GORE-TEX
MADDOX GTX LO

Nieuwe kleuren

MADDOX GTX LO

Lichte, multi­func­tionele halfhoge schoen voor sportieve outdoor­lief­hebbers.

7 Kleuren

+3