Maak groene eilandjes Voor natuur­mo­menten thuis

2022_fraeuleindraussen_rewildyourlife_pa170125

Als je de natuur naar huis haalt, hoef je je huis niet eens uit om het effect van de natuur te merken. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat patiënten in zieken­huizen sneller gezond worden als ze vanuit hun bed bomen voor het raam kunnen zien. In het klein werkt dat ook met een paar groene kamer­planten, een bijvrien­delijke bloembak of een vogel­huisje op het balkon.

Zo maak je niet alleen groene eilandjes en inte­ressante waar­ne­mings­plekken voor jezelf, maar je doet ook iets voor de dieren­wereld. En als de pimpel­me­zen­familie zijn intrek heeft genomen en de wilde bijen vlijtig stuifmeel verzamelen, ben je zelf minstens net zo tevreden als de dieren.

Maar let op: niet alles wat op dit gebied wordt verkocht, is ook geschikt. Zo is bijvoorbeeld lang niet ieder zaad­mengsel voor wilde bloemen echt bijvrien­delijk en is lang niet ieder voer­huisje geschikt om vogels te voeren. Je kunt het beste de officiële aanbe­ve­lingen van natuur­be­scher­mings­ver­e­ni­gingen en andere orga­ni­saties aanhouden.