Onderweg Ontdek de prachtige natuur – de mooiste plekken om even tot rust te komen

Imagefoto met de INNOX PRO GTX MID Ws, Microadventures

De mooiste plekken om even tot rust te komen

Uitge­strekte stranden en prachtige natuur­ge­bieden, in Nederland en België zijn er genoeg te vinden voor jouw eigen ontspannen micro­avontuur. Je hebt niet veel nodig en hebt toch het gevoel dat je er even helemaal uit bent. Uitwaaien op het strand of juist wandelen in een natuur­gebied, ga gewoon de deur uit en geniet! Om het je makkelijk te maken hebben we een aantal van de mooiste natuur­ge­bieden en stranden in beide landen voor je op een rijtje gezet. Jij hoeft dan alleen nog maar te kiezen: ga je voor strand of voor een natuur­gebied?

Hallerbos

Ten zuiden van Brussel ligt het Hallerbos, dat vanwege de wilde boshy­a­cinten ook wel Blue Forest genoemd wordt. In de lente staat alles in bloei en kun je hier de meest sprook­jes­achtige foto’s maken.

Vijlen

Dicht bij huis blijven, maar je toch in het buitenland wanen? In Zuid-Limburg ligt het enige berg­dorpje van Nederland, Vijlen. Bour­gondisch genieten van adem­be­nemende verge­zichten en heuvel op en af wandelen, in Vijlen krijg je een heerlijk vakan­tie­gevoel.

Het Zwin

Kun je niet kiezen tussen het strand of een natuur­gebied? Ga dan wandelen in het Zwin, een natuur­gebied aan de kust langs de Belgische grens. Door het dyna­mische landschap is geen wandeling hetzelfde. Het wandel­netwerk gaat de grens over, dus je kunt zowel het Zeeuwse als het Vlaamse deel van het Zwin verkennen.

Het Nationale Park de Hoge Veluwe

Een van de mooiste natuur­ge­bieden van Nederland is het Nationale Park de Hoge Veluwe. Het park, dat in Gelderland ligt, bestaat al sinds 1935 en is ongeveer 5400 hectare groot. Onderdeel van het park is het Kröller-Müller museum. Het park biedt verschillende wandel­routes, waaronder 13 varianten van de Paal­t­jesroute, een Thema­wan­deling, het Land­schap­penpad of de Bele­vingsroute.

Als outdoormerk staat de natuur bij ons centraal. Daarom zijn wij er trots op dat wij ons 'partner van Het Nationale Park De Hoge Veluwe’ mogen noemen. Samen staan we sterk om dit mooie stukje natuur te behouden!

Wat heb ik nodig?

Voor een micro­avontuur heb je niet veel nodig, de meeste spullen zul je waar­schijnlijk gewoon in huis hebben. Trek in ieder geval een paar goede, stevige wandel­schoenen aan en neem eventueel een rugzak mee met wat drinken, eten, je smartphone en porte­monnee. Ga je naar het strand? Dan kun je ook nog een handdoek meenemen. Als de zon schijnt, vergeet dan vooral de zonne­brandcrème niet.