Onderweg Veiligheid staat voorop

Wanderszene am Altu del Pirue, Picos de Europa, Spanien.

Bergsport is gevaarlijk en is gebaseerd op persoonlijke verant­woor­de­lijkheid. Je bent zelf verant­woor­delijk voor je hande­lingen, beslis­singen en veiligheid. Controleer je schoenen daarom vóór elke tocht op defecten en bescha­di­gingen.

– Rijg veters altijd door alle beschikbare haken/lussen op de schoen en strik de veters stevig vast.

– Stop de veter­lussen en de veter­ui­t­einden in de schacht als ze te lang zijn, uitsteken of niet door je broek worden bedekt.

– Snel­slui­tingen hebben een voor­ziening op de schoen voor het wegstoppen van de uiteinden.

Houd er rekening mee dat de grip van zolen verandert bij vochtige en koude omstan­digheden. Dit verhoogt het risico op uitglijden, vooral op gladde opper­vlakken zoals gladde stenen, wortels, takken, tegels, asfalt of metalen roosters. Ook sneeuw, ijs en winterse omstan­digheden veranderen en verminderen de grip van de zool, net als een versleten profiel. Het gebruik van zeer oude schoenen kan in alpine terrein leiden tot gevaarlijke situaties.

Servicemitarbeiter

“Elk materiaal is onderhevig aan normale verou­dering. Laat je schoenen daarom na maximaal 6 jaar controleren door uw dealer of door LOWA zelf, ook als ze zelden of nooit zijn gedragen.”

Günter | LOWA Manager Herzolen