Imagefoto met de ROCKET, Bild Update Martin Feistl 2019

LOWA PRO Team Martin Feistl

Een passie voor klimmen

Martin Feistl is berg­be­klimmer in hart en nieren. De aard­rijks­kun­de­student, die opgroeide aan de Ammersee ten zuid­westen van München, is niet zo dol op water­sporten – misschien wat apart voor iemand die daar vandaan komt. Hij voelt zich veel beter thuis bij de veel­zijdige klimsport. Of het nu gaat om ijsklimmen, sport­klimmen, in de Alpen of op expe­dities met klim­partijen.

Voor de Augs­burger begon het allemaal in de klimtuin waar hij regelmatig met zijn ouders heen ging. Na verloop van tijd kwamen daar meer alpiene routes en tochten bij. Al op zijn 14e verjaardag in 2010 beklom hij in Ladakh een onbekende 6000'er. Wat hij zich vooral ook herinnert, is de beklimming van de Petite Dru via de “Allain Leininger”. “Daar waren de omstan­digheden zo winters dat we tot vier touw­lengtes onder de top alles met stijgijzers moesten doen – inclusief een onge­plande zitbivak en alles zonder uplift”, vertelt Feistl.

Een ander hoog­tepunt in zijn nu al uitge­breide portfolio is de beklimming van de Indiase Matterhorn, de Shivling (6543 m), in de herfst van 2018. Hier stopten hij en zijn metge­zellen zelfs even in het klooster in Dehra Dun om samen met de kinder­hulp­or­ga­nisatie KENIAL warme kleren en schoenen voor de kinderen in het klooster te over­handigen – een heel bijzondere ervaring voor hem.

Feiten & informatie

Geboor­tedatum:
16.08.1996
Geboor­te­plaats:
Weilheim
Land:
Augsburg
Beroep:
student
Favoriete klimplek:
Konstein
Lokale berg:
Colodri in Arco
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
71 kg

Martin Feistl,
Wat is tot nu toe je hoog­tepunt bij het klimmen?

“Ik probeer heel breed dingen te ondernemen. Het is dus bijna onmo­gelijk om dat een hoog­tepunt te noemen. Maar ik herinner me vooral de beklimming van de Petite Dru via de ”Allain Leiniger", onder zulke winterse omstan­digheden dat we tot vier touw­lengtes onder de top alles met stijgijzers moesten doen – inclusief een onge­plande zitbivak en alles zonder uplift."

Wat zijn je sportieve doelen?

“In het sport­klimmen, maar vooral in het multi-pitch klimmen, heb ik verschillende dromen in de tiende graad, maar ook grote moderne en gecom­bi­neerde tochten, bijvoorbeeld in Chamonix. Op dit moment zijn mijn plannen echter beperkt tot doelen die (min of meer) voor de deur liggen.”

Heb je een tip voor jonge klimmers?

“Gebruik alle moge­lijkheden om je passie te leven zoals je het je voorstelt en voel je niet slecht omdat je dat doet.”

Mijn schoenen voor…

Expe­dities & tochten