Stefan Glowacz und seine Begleiter, Fotograf Thomas Ulrich und Spitzenkletterer Philipp Hans, stellen die Expedition Coast to Coast unter das Motto „by fair means“. Mit möglichst geringem

LOWA PRO Team Stefan Glowacz

Met LOWA op zoek naar extreme erva­ringen

Stefan Glowacz is een profes­sionele extreem­klimmer en kan terug­kijken op een indruk­wekkende wedstrijd carrière van 1985 tot 1993. Hij bereikte de eerste plaats op de Rock Master’s drie maal achter elkaar in: 1987, 1988 en 1992 . En in 1993 was hij de eerste runner-up bij de wereld­kam­pi­oen­schappen. Tegen­woordig is hij echter meer gefas­cineerd door de uitda­gingen op natuurlijke rotsen. In de afgelopen paar jaar heeft hij zich toegelegd op expe­dities die hem naar de meest afgelegen en zwaarste beklim­mingen in de wereld voeren. Na twee mislukte pogingen, beklom hij in de herfst van 2005 de noordwand van de Cerro Murallòn in Patagonia met zijn klim­partner Robert Jasper. Stefan Glowacz heeft drie boeken geschreven en speelde mee in twee films. Hij geeft tevens presen­taties over zijn fasci­nerende erva­ringen in de “verticale wereld”, welke hij tevens gebruikt om zakelijke leiders en managers te inspireren en motiveren met verhalen over het verleggen van grenzen.

Feiten & informatie

Geboor­tedatum:
22.03.1965
Geboor­te­plaats:
Titt­moning
Land:
Berg am Starn­berger See
Beroep:
adventurer
Favoriete klimplek:
Verdon
Lokale berg:
Wetter­stein­gebirge
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
68 kg

Stefan Glowacz,
Hoe ben je gaan berg­be­klimmen, en waarom heb je er uitein­delijk voor gekozen?

“Mijn ouders namen me al mee naar de bergen toen ik nog niet echt kon lopen. Via hen heb ik mijn passie voor de bergen ontdekt.”

Hoe heeft sport je leven veranderd?

“Op mijn 13e ben ik begonnen met klimmen. Mijn eerste klim­parcours was als een open­baring. Ik merkte dat al mijn verlangens verankerd waren in het klimmen – ambitie, doelen, vrijheid en avontuur. Al snel veranderde het enthou­siasme in een levens­fi­losofie.”

In hoeverre kun je meer van het leven genieten dan anderen?

“Ik vergelijk mijn manier van leven niet met die van anderen. Dat is niet het criterium. Iedereen streeft naar geluk en dat streven is niet verge­lijkbaar en absoluut indi­vidueel.”

Mijn schoenen voor…

ALPINE SL GTX

Alpine tochten: ALPINE SL GTX

“Voor het eerst heb ik echte berg­schoenen aan mijn voeten die zo licht aanvoelen als sneakers. Voor mij is de ALPINE SL GTX een revolutie in het berg­schoe­nen­segment.”

Elke gram telt tijdens een bergtocht. En de pres­taties natuurlijk ook! Bij een berg­schoen wil je graag dat die twee compo­nenten samenkomen. Voor de ALPINE SL GTX heeft LOWA voort­varende onder­steuning gekregen van echte profes­sionals: de sporters van het LOWA PRO Team. De Vibram® LITEBASE-zool­tech­nologie zorgt voortaan voor aanzienlijk minder gewicht. Maar wel met dezelfde pres­taties op de berg. Daarnaast zijn features als een func­tionele veter­sluiting met twee zones en de water­dichte GORE-TEX-voering populair bij sportieve alpi­nisten. Meer …
CADIN GTX LO

Sport- en alpi­ne­klimmen: CADIN GTX LO

“Eigenlijk is de Cadin GTX LO ontworpen als appro­ach­schoen. Maar hij is zo precies en gevoelig dat ik hem zelfs bij middelzware beklim­mingen niet hoef te verruilen voor een klim­schoen.”

Appro­ach­schoen? De CADIN GTX LO is overal op voor­bereid! En dat ook nog eens met een casual en mooi design met een moderne steen­be­scherming en geïn­te­greerde reliëfs. Maar berg­be­klimmers slaan niet alleen een goed figuur met de uitstraling van wat ze aan hun voeten hebben. Ook de vele door­dachte eigen­schappen van de sportieve alpine schoen tellen mee. Bijvoorbeeld de hoog­waardige schacht met GORE-TEX-membraan of de Vibram® Rock Trac®-zool, die zich op de meest uiteen­lopende opper­vlakken thuis voelt. Meer …

Expe­dities & tochten