Company

Onder­neming

Traditie en innovatie sinds 1923

LOWA is een tradi­tioneel bedrijf, dat is gevestigd in Jetzendorf in Beieren. Het kleine schoen­ma­kers­be­drijfje is binnen 100 jaar uitge­groeid tot een wereldwijd opererend outdoor­bedrijf dat zijn producten overal in de wereld verkoopt.

Feiten en cijfers over LOWA

  • LOWA werd in 1923 opgericht door LOrenz WAgner in de Beierse stad Jetzendorf. De familie Wagner werd gevormd door het idee van ondernemersgeest. Alle drie de broers in de familie richtten hun eigen bedrijf op: Hans Wagner richtte Hanwag op en Adolf Wagner Hochland.

    LOWA werd in 1923 opgericht door LOrenz WAgner in de Beierse stad Jetzendorf. De familie Wagner werd gevormd door het idee van onder­ne­mersgeest. Alle drie de broers in de familie richtten hun eigen bedrijf op: Hans Wagner richtte Hanwag op en Adolf Wagner Hochland.

  • Naast het hoofdkantoor in Jetzendorf heeft LOWA vestigingen in Zwitserland, de Verenigde Staten, Italië en Slowakije. In 1993 werd het bedrijf onderdeel van de Tecnica Group in Italië.

    Naast het hoofd­kantoor in Jetzendorf heeft LOWA vesti­gingen in Zwit­serland, de Verenigde Staten, Italië en Slowakije. In 1993 werd het bedrijf onderdeel van de Tecnica Group in Italië.

  • De Tecnica Group heeft een belang van 80 procent in LOWA en Werner Riethmann (Managing Director van LOWA) heeft een belang van 20 procent.

    De Tecnica Group heeft een belang van 80 procent in LOWA en Werner Riethmann (Managing Director van LOWA) heeft een belang van 20 procent.

  • Vandaag de dag verkoopt LOWA wereldwijd ongeveer 3 miljoen paar schoenen. Als je al deze schoenen naast elkaar zou zetten, zou je een lijn van ongeveer 1.200 kilometer krijgen, de lengte van de Alpen (van oost naar west).

    Vandaag de dag verkoopt LOWA wereldwijd ongeveer 3 miljoen paar schoenen. Als je al deze schoenen naast elkaar zou zetten, zou je een lijn van ongeveer 1.200 kilometer krijgen, de lengte van de Alpen (van oost naar west).

  • LOWA schoenen worden tegenwoordig geëxporteerd naar bijna 80 landen over de hele wereld.

    LOWA schoenen worden tegen­woordig geëx­porteerd naar bijna 80 landen over de hele wereld.

  • Omzet van de LOWA Group: Geconsolideerde omzet van LOWA Sportschuhe GmbH, LOWA Schuhe AG en LOWA Boots LLC in miljoenen euro's.

    Omzet van de LOWA Group: Gecon­so­li­deerde omzet van LOWA Sport­schuhe GmbH, LOWA Schuhe AG en LOWA Boots LLC in miljoenen euro’s.

simply more … LOWA Brand Story

Een slogan die staat voor wat ons maakt tot wat we in de kern zijn, namelijk het streven naar “simply more”..

LOWA Sport­schuhe GmbH maakt schoenen in het berg-, outdoor- en everyday-segment. De hoofd­ves­tiging van het bedrijf bevindt zich in Jetzendorf bij München, in het Duitse Beieren. Wat in 1923 begon met een kleine productie van met de hand gemaakte tradi­tionele Beierse Haferl­schuhe, heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een bedrijf met een wereldwijde reputatie. De tradi­tionele schoe­nen­fa­brikant staat voor kwaliteit en pasvorm en is een van de toon­aan­gevende merken op het gebied van berg- en outdoor­schoenen in Duitsland, Oostenrijk en Zwit­serland. Het bedrijf hoort sinds 1993 bij de Italiaanse bedrij­vengroep Tecnica. De Tecnica Groep heeft het UN Global Compact onder­tekend en heeft zich verbonden aan de Sustainable Devel­opment Goals van de Verenigde Naties.

Als wereldwijd opererend outdoor­bedrijf dat veel waarde hecht aan zijn wortels, volgen wij altijd de drie centrale vereisten: de hoogste kwaliteit, perfecte pasvorm en innovatie op ieder gebied.

Vanuit onze maat­schap­pelijke verant­woor­de­lijkheid houden we in gelijke mate rekening met maat­schap­pelijke, ecolo­gische en econo­mische aspecten, die we combineren in een alles­om­vattende CR-strategie. Daarbij worden tradi­tionele waarden als vertrouwen, eerlijkheid en respect altijd met een hoofd­letter geschreven.

Certi­fi­ce­ringen en lidmaat­schappen

ISO 9001-certi­fi­cering

LOWA is sinds 2008 gecer­ti­ficeerd volgens de inter­na­tionaal geldende norm voor kwali­teits­be­heer­systemen ISO 9001 en wordt sindsdien jaarlijks extern gecon­troleerd. Het certi­ficaat bevestigt dat bij LOWA de proces­stromen duidelijk en trans­parant zijn gede­fi­nieerd. Het doel is altijd om klant­te­vre­denheid te bereiken. Dat geldt voor LOWA-leve­ranciers en consu­menten. Bij de controles, die worden uitgevoerd door het Duitse PFI (Prüf- und Forschungs­in­stitut für die Schu­h­in­dustrie), spelen ook econo­mische en sociale oogpunten een belangrijke rol.

  • TUV Rheinland Group, Certificate

Fair Wear Foun­dation

Als eerste pure schoe­nen­fa­brikant die in Europa produceert, is LOWA sinds begin 2023 lid van de Fair Wear Foun­dation. We zetten ons daarmee in voor eerlijke en verant­woorde produc­tie­pro­cessen in de hele toele­ve­ringsketen en voor de voort­durende verbe­tering daarvan. De inter­na­tionaal actieve en onaf­han­kelijke Fair Wear Foun­dation, opgericht in 1999, stelt duidelijke normen op voor haar leden met betrekking tot de arbeids- en produc­tie­om­stan­digheden in hun eigen fabrieken en die van hun produc­tie­partners. De resultaten worden gepu­bliceerd in zoge­naamde Brand Performance Checks.

  • logo_fairwear_clipping

CADS e.V.

LOWA is een van de mede­op­richters van cads e.V., een vere­niging van fabri­kanten en leve­ranciers die streeft naar het vermijden van scha­delijke stoffen in schoenen. De bedrijven verplichten zich vrij­willig zich te houden aan de bewust hoge eisen van de richtlijn “Verzeichnis einge­schränkt nutzbarer Substanzen in Schuhen” (beperkt te gebruiken stoffen in schoenen).

  • cads-logo-member-color-big_clipping

Bundes­verband der Deutschen Sport­artikel-Industrie e.V. (BSI)

Het German Sporting Goods Industry (BSI), is de in 1910 opge­richte onder­ne­mers­ver­e­niging van Duitse fabri­kanten, groot­han­delaren en importeurs van sport­ar­tikelen.

LOWA is lid van BSI en is betrokken bij de vakgroep Outdoor en de werkgroep CSR. De BSI-vakgroepen wisselen van gedachten over actuele thema’s in de branche en bieden de moge­lijkheid om actief erva­ringen uit te wisselen. Geza­menlijk worden projecten en onder­zoeken geor­ga­niseerd.

In de werkgroep CSR wisselen BSI-leden uit alle branches van de sport­ar­ti­kel­in­dustrie informatie uit over de onder­werpen mili­eu­be­scherming en duur­zaamheid, maat­schap­pelijke betrok­kenheid en dieren­be­scherming, en ze onder­steunen geza­menlijk CSR-projecten.

  • bsi-rzk_4c_clipping

European Outdoor Group (EOG)

LOWA is lid van de European Outdoor Group (EOG). Deze vere­niging voor de belan­gen­be­har­tiging van de Europese outdoor­branche werd opgericht in 2003.

Het duur­zaam­heids­aspect is de focus van de EOG-acti­vi­teiten. De outdoor-industrie moedigt consu­menten aan om verant­woor­delijk om te gaan met de natuur en zoekt naar manieren om de impact op het milieu zo veel mogelijk te beperken zonder in te boeten op pres­taties.

  • eog-logo_clipping

European Outdoor Conser­vation Asso­ciation (EOCA)

LOWA is lid van de European Outdoor Conser­vation Asso­ciation (EOCA). Dit is een vere­niging van Europese outdoor­be­drijven die wereldwijd natuur­be­scher­mings­pro­jecten realiseren.

  • eoca_member_clipping