elieberl510a8857

LOWA ACTIVE Team Roman Rohrmoser

Ga naar buiten en maak plezier!

Roman Rohrmoser is geboren en getogen in het Zillertal in Tirol. Zijn vader zette hem op twee­jarige leeftijd voor het eerst op ski’s. Tot zijn vijf­tiende jaar had hij al talrijke nationale en inter­na­tionale wedstrijden gewonnen als wedstrijdskiër.

Toen was het tijd voor een veran­dering en volgde hij zijn passie – off-piste skiën, poeder­sneeuw en sprongen. Zijn ouders waren daar eerst niet zo blij mee, maar al snel veran­derden ze van gedachten toen ze zagen hoeveel talent Roman had. Al snel haalde hij zijn eerste spon­sor­con­tracten binnen.

Roman deed de eerste twee jaar mee aan de Freeride Rookie Tour, voordat de Freeride World Tour werd ontwikkeld. Toen hij genoeg had van wedstrijden, besloot hij zich te concen­treren op foto- en film­opnames en alleen nog maar te freesty­leskiën.

In de afgelopen jaren heeft hij bijge­dragen aan talrijke skifilms met bijna alle grote produc­tie­be­drijven ter wereld – waaronder Warren Miller Enter­tainment USA, Nimbus­in­de­pendent.com USA, Midiafilm en ServusTV.

Roman houdt van reizen, maar hij is altijd blij om weer thuis te zijn om zijn familie en vrienden te zien en natuurlijk om van de natuur te genieten. Buiten zijn is wat hij het liefst doet. In de zomer op de fiets, op de surfplank of bij het klimmen, wandelen of jagen.

Feiten & informatie

Geboor­tedatum:
05.03.1985
Geboor­te­plaats:
Schawaz
Land:
Ramsau im Zillertal
Beroep:
Freesty­leskiër, fietsgids, vader
Favoriete klimplek:
Zillertal
Lokale berg:
Hoch­feiler
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
82 kg

Roman Rohrmoser,
Wat fascineert je zo aan de bergsport?

“Wat mij vooral fascineert, zijn de vrijheid, de rust en de moge­lijkheid om de natuur in te gaan en je gewoon lekker te ontspannen. Ik vind het ook belangrijk dat ik weet dat ik met de beste producten op pad ben en dat ik daarop kan vertrouwen.”

Hoe belangrijk is sport op dit moment in je leven?

“Laat ik het zo zeggen: Als ik twee dagen thuis ben, is iedereen blij als ik weer naar buiten ga om te sporten. Maar met de geboorte van mijn dochter vier jaar geleden is er natuurlijk veel veranderd, vooral op het gebied van tijd­ma­na­gement. In principe is het echter nog steeds zo dat ik door deze sport van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken, dus sport is zeker een groot deel van mijn leven. Mijn familie sport in het algemeen graag en ik had het me ook niet anders kunnen voor­stellen. Als ik langere tijd niet in de frisse lucht kom of niet kan bewegen, krijg ik vaak een slecht humeur.”

Hoe ziet een perfecte dag er voor jou uit?

“Een perfecte dag… Een rustige nacht waarin ik niet steeds wakker word. Dan 's morgens vroeg opstaan om in het optimale geval bij zons­opkomst op de top van een berg te kunnen staan en van de eerste zonne­stralen te kunnen genieten. Dan op tijd voor het ontbijt weer thuis zijn. Vervolgens gewoon de normale dingen, tijd door­brengen met mijn gezin of gewoon wat kantoorwerk doen. Of gewoon de hele dag op de berg zijn met familie en vrienden. In de diepe sneeuw, om te wandelen of te klimmen, of in de lucht.”

Welke drie dingen moeten er volgens jou altijd in de rugzak van een alpinist of wandelaar zitten?

“Een nood­pakket of een verbanddoos. Een mobiele telefoon met een volle batterij is ook een goed idee. En ten derde moet je gewoon plezier beleven aan buiten zijn en dat op waarde schatten.”