Waarop moeten ouders letten bij het kopen van kinder­schoenen?

LOWA heeft altijd al veel werk gestoken in de ontwik­keling van het kinder­schoen­segment. Zo worden alle kinder­schoenen gemaakt op een speciale leest die meer ruimte biedt voor de tenen – ruimte die kinder­voeten nodig hebben om zich goed te ontwikkelen. Dat komt doordat bij kinderen het botweefsel nog niet volledig ontwikkeld is. Bovendien zijn de banden veel elas­tischer en is het pijn­gevoel minder goed ontwikkeld.

Als ouders hun kind in een schoe­nen­winkel vragen of een schoen te groot of te klein is, is het vaak moeilijk om antwoord te krijgen. Kinderen kunnen hun tenen krullen zonder dat dat onaan­genaam is.

Door de binnenzool uit te schoen te halen, kun je niet alleen de juiste lengte controleren, maar ook of de schoen in de breedte past. Herhaal dit regelmatig om te controleren of de kinderen niet uit hun schoenen zijn gegroeid.

Imagefoto met de CADIN GTX LO, 2021_Dr. Micha Bahr

“Kinderen moeten plezier hebben in bewegen. Ze moeten zin hebben om naar buiten te gaan. Helaas zijn er steeds meer kinderen die onzeker lopen. Ik vind het dus belangrijk dat ze goede schoenen dragen. Ze moeten met plezier kunnen lopen.”

Dr. Micha Bahr