Kletter-Expedition im Nördlichen Patagonischen Inlandeisfeld mit den Bergführern Jörn Heller, Andreas Thomann und Robert Jasper, auf den Nef Gletscher, Erkundung der Zustiege und die zweite Besteigung vom Cerro Largo 2705 m, Basislager im Vall de Soler, Lago Plomo, Puerto Bertrand, Patagonien, Chile.

Samen op de top

De LOWA Performance Collection – een succes­verhaal!

15.03.2018 | Als het gaat om de ontwik­keling van alpi­ne­schoenen, vertrouwt LOWA op de onder­steuning van zijn topsporters. Zij testen de schoenen in de verste uithoeken van de wereld. Het beroep dat de profes­sionals op het LOWA-ontwik­ke­lingsteam doet, is al net zo belangrijk. Voor hun expe­dities hebben sporters altijd schoenen nodig die aan de hoogste eisen voldoen.

Zo is het hoofd­kantoor van de firma in het Beierse Jetzendorf regelmatig het toneel van iets heel speciaals: een hele reeks wereld­be­roemde Duitse topsporters uit het LOWA PRO Team komt samen met het ontwik­ke­lingsteam. Maar zij zijn niet de echte sterren van de bijeenkomst: dat zijn de alpi­ne­schoenen van LOWA.

  • Athletenmeeting 2019 Ulligunde
  • Athletenmeeting 2019 Ulligunde
  • Athletenmeeting 2019 Romina Neumaier
  • Athletenmeeting 2019 Romina Neumaier
  • Gietl Kaiser Klettern Lowa Athleten Meeting Papert lowa
  • Athletenmeeting 2019 Ulligunde
  • Athletenmeeting 2019 Romina Neumaier

Dialoog tussen deskundigen

In de gesprekken met de sporters wordt telkens snel duidelijk welke hoge eisen er worden gesteld aan high-end berg­schoenen. De sporters fungeren als waar­devolle adviseurs en bespreken details, voor­keuren en beper­kingen met de ontwik­kelaars. De vereisten van de atleten en de visie van de ontwik­ke­lings­af­deling werden in 2017 gecom­bineerd in een nieuwe, inno­vatieve productlijn. De modellen ALPINE PRO GTX, APPROACH PRO GTX LO en ROCKET vormden het startschot van de LOWA Performance Collection.

  • Imagefoto met de ALPINE SL GTX, Athletenmeeting 2019 Ulligunde

De ontwik­keling van de ALPINE SL

De ALPINE SL werd ontwikkeld in samen­werking met David Göttler. Het doel was om zoveel mogelijk gewicht te besparen. Vandaar de volledige naam, “Alpine Super Light”. Met de behoefte aan een extreem lichte alpi­ne­schoen die toch de zware omstan­digheden op de berg aankan, wendde Göttler zich tot het LOWA-ontwik­ke­lingsteam. De experts ontwierpen vöor hem een schoen met een geïn­te­greerde beenkap, om het binnen­dringen van sneeuw te voorkomen. De bijzondere clou: de schoen werd gere­duceerd tot de essentie. De lichte berg­schoen hëeft echter nog steeds ëen stabiele zool vöor alpine gebruik. Tijdens zijn expeditie onderwierp de sporter zijn “Alpine Super Light” aan een absolute duurtest – en de schoen slaagde mees­terlijk voor die tëst. De opgedane kennis werd vervolgens verwerkt in de ontwik­keling van het opvolgmodel.

Lang­durige relaties

De samen­werking met prof­sporters heeft een lange traditie bij LOWA. Het outdoor­bedrijf onder­steunt al vele jaren hun expe­di­tiewerk. Intussen zijn elf sporters uit Duitsland, Oostenrijk, Italië en Zwit­serland lid van het LOWA PRO Team. Naast de grootheden op het gebied van berg­be­klimmen Ralf Dujmovits, Stefan Glowacz, Gerlinde Kalten­brunner, Hans Kammer­lander, Alix von Melle en Luis Stit­zinger zijn dat klim­pro­fes­sionals Ines Papert, Robert Jasper, Rudi Hauser en Roger Schäli. Ook paraglider Chrigel Maurer vliegt onder een LOWA-scherm. Naast hun rol als adviseurs op het gebied van de ontwik­keling zijn de LOWA PRO Team-sporters vooral één ding: belangrijke merkam­bas­sadeurs. Met LOWA-schoenen beklimmen ze de hoogste bergen ter wereld en wagen ze zich in nog niet eerder ontdekte gebieden – en zo zorgen ze voor de verhalen die outdoor­lief­hebbers wereldwijd inspireren.

alexander-nicolai_8822_erweitert

“De samen­werking met de sporters is heel belangrijk voor ons. Zij dagen de producten uit. Daardoor kunnen ze ons precies vertellen wat goed is en waar er nog ruimte is voor verbe­tering.”

Alexander Nicolai | LOWA CEO